BankVelem PénzOkos Kupa - Döntő

Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium


  • 2017. március 08.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017
A pénzügyi kultúra fejlesztése és a pénzügyi tudatosság kialakítása céljából iskolánk már évek óta részt vesz egy közgazdasági vetélkedőn. Ebben a tanévben az országos döntőig jutottunk.

A BankVelem PénzOkos Kupa minden tanévben megrendezésre kerül. Három fordulója van; az első két forduló online felületen zajlik, majd az ezekről továbbjutó legeredményesebb csapatok kerülnek be a döntőbe, vagyis a harmadik fordulóba. Iskolánk 3 fős csapata is részt vehetett e rangos eseményen:366 csapat közül a 7. helyen végeztünk. A döntő 2017. március 8-án a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban került megrendezésre. A zsűri fővédnöke Sipos Imre az Emberi Erőforrások Minisztériuma Miniszteri Biztosa, a zsűri elnöke Czapák Dóra a Pénziránytű Alapítvány ügyvezető igazgatója volt. A zsűri tagjaként találkozhattunk Matolcsy Miklóssal, a Pontvelem Nonprofit Kft ügyvezető igazgatójával. A neves eseményre elkísért bennünket igazgatónőnk, Fülöpné Nemes Ildikó is.

Az online fordulókban egy-egy előre magadott időpontban kellett megválaszolni a pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos kérdéseket. A tudáspróbában volt egy alapismereti kérdéssor az Európai Unióról, az energiatermelésről, a magyar autógyártásról és az árszínvonalról. Tanulóinknak sok időt és energiát kellett a felkészülésre fordítani, hiszen ezen ismeretek nem képezik részét az iskolai tananyagnak. A döntőben három órás kemény küzdelem várt csapatunk tagjaira, akik becsülettel helyt álltak: szituációs feladatban bizonygatták a csoportos megbízás előnyeit, befektették és kockáztatták szerzett pontjaikat, kamatos kamatot számoltak, pihenésképpen pedig matematikai szöveges feladatokkal birkóztak.

Csapat tagok: Pszota Csenge, Németh Vanda Petra, Puha Erik.

Felkészítő tanáruk: Dicsérdi Józsefné és Toldi Lászlóné.

Gratulálunk!                                                                                           

                                                                                                              MGÁI