6.a osztály az OMÉK-on


  • 2015. szeptember 28.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

Az OMÉK-on jártunk

Nagy megtiszteltetés érte a 6.a osztályt. Rétimajorból az Aranypont Zrt. hívott meg bennünket az OMÉK-ra, hogy részt vegyünk a „Kapj rá!” kampányukban, aminek fő célkitűzése a halfogyasztás népszerűsítése.

Mivel iskolánk is egyik fontos feladatának tekinti az egészséges életmóddal, így az egészséges táplálkozással való megismertetést, örömmel indultunk útnak szombat reggel. A „Kapj rá!” kampány standjánál nagy szeretettel fogadtak bennünket, megcsodáltuk a hatalmas akváriumot, amelyben a hazai halfajták úszkáltak.

A gyerekprogram csak később kezdődött, így volt időnk körülnézni a hatalmas pavilonban. Magyarország különböző régiói mutatták be legértékesebb élelmiszeripari termékeiket. Nagyon jól szórakoztunk: gyűjtöttünk pontokat, aminek eredményeként finom tejet ihattunk. Megcsodáltunk csontból készült ékszereket, szépen kidolgozott késeket, meseszép virágokat, láttunk néptáncbemutatót, volt ahol gyönyörű népviseletbe öltözött asszonyok árulták portékáikat. Játszottunk régi népi játékokkal, sőt egy tereprally szimulátorában autóversenyzőnek is érezhettük magunkat, gyűjtöttünk lufikat, karkötőt és sok szórólapot.

Az idő nagyon hamar elrepült, visszatértünk az Aranyponty Zrt. standjához, ahol rajtunk kívül már sokan nézelődtek. Az akvárium mindenkit lenyűgözött, sokan érdeklődtek a halételek elkészítése iránt is. Mi halas játékokkal játszva szereztünk ismereteket a halakról. Kitöltöttünk egy tesztfüzetet, ahol számot adhattunk „halas” tudásunkról. A jól kitöltött füzetek részt vettek egy sorsoláson, ahol a nyertesek ajándékcsomagot vehettek át.

A sorsolás kezdetéig még volt egy kis időnk, így az esővel dacolva kicsit nézelődtünk a szabadban levő állatok, ill. nagy gépek között is.

Végül szerencsésen zártuk a napot, hiszen többen is hozzájutottak az ajándékcsomaghoz. Igen szórakoztató és hasznos volt számunkra ez a nap, köszönjük az Aranyponty Zrt-nek!

                                                

                                                                                  6.a osztályosok nevében Földi Lászlóné