1000. Író olvasó találkozó Bosnyák Vikivel


  • 2018. április 09.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
Történelmi eseménynek biztosított helyszínt 2018. április 9-én a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános iskola. Itt tartotta 1000. író-olvasó találkozóját a népszerű írónő.

2018. februárjában a Kolibri kiadó pályázatot hirdetett: Melyik osztály ismeri legjobban Bosnyák Viktória könyveit? A fődíj az írónő 1000. író-olvasó találkozójának rendezési joga, és a kiadónál eddig megjelent könyveinek elnyerése. Erre a felhívásra jelentkezett a 4. a osztály.

A verseny két részből állt. Először egy kvíz kérdésekből álló feladatlapot kellett megoldani, amelyhez nélkülözhetetlen volt a Kolibri kiadó által megjelentetett Bosnyák Viktória könyvek alapos ismerete.

A második részben 3 kreatív feladat teljesítése várta az olvasói ötleteket:

  • A Tündérboszorkány trilógiához könyvajánló tabló készítése.
  • Bosnyák Viktória műveiből videó ajánló készítése.
  • Webes áruház terve, melyben Tündérboszorkányos pólók vásárolhatók.

Ezen akadályok sikeres leküzdése után egy szakmai zsűri a 4. a osztályosok munkáját tartotta a legméltóbbnak az első díj elnyerésére. Az osztály kitörő örömmel fogadta az örömhírt, hiszen minden tanuló részt vett a feladatok megvalósításában.

Ilyen előzmények után került sor a rendhagyó módon megtartott író-olvasó találkozóra. A kiadó képviseletében Balázs Eszter főszerkesztő adta át az osztály képviselőinek a méltán kiérdemelt regényeket, melyek az osztály több mint 200 - többnyire kortárs magyar szerzők műveiből álló- könyvtárát gyarapítják.

A találkozó interaktív volt. A 3. és 4. osztályos tanulókból 6 csapat szerveződött. A gyerekek vicces jeleneteket alkottak, melyekben a könyvek szereplői elevenedtek meg. Nagyon jó hangulatban telt a találkozó, életre szóló élményhez juttatva ezzel tanulóinkat.

Intézményünkben nagyon fontos kihívás e rohanó, digitalizált világban az olvasóvá nevelés. Mottónk: Mindenki szeret olvasni, csak még nem mindenki találta meg a kedvenc könyvét. 

Nagy Orsolya és Kunné Braun Éva

                                                                                                  tanítók