Fenntarthatósági Témahét


Fenntarthatósági Témahét

Esemény részletei

  • Esemény kezdete: 2016-04-18 08:00
  • Esemény vége: 2016-04-22 16:00
  • Helyszín: Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola
Idén tavasszal kerül megrendezésre először a Fenntarthatósági Témahét, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök. A program célja a Föld napja üzenetének közvetítése, a diákok mozgósítása és széles körű szemléletformálása a környezet- és természetvédelem ügyéért.

Egyéb információk

A Témahét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásával a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), az Oktatási Hivatal (OH), és a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola szakmai együttműködésével valósul meg.

A program célja a Föld napja üzenetének közvetítése, a diákok mozgósítása és széles körű szemléletformálása a környezet- és természetvédelem ügyéért. A diákok emellett megtanulják azt is, hogy állampolgári kötelességeik és jogaik ismeretében hogyan kapcsolódjanak be környezetük értékeinek, sokszínűségének megőrzésébe.

Iskolai programok

A Témahét a köznevelés keretében, a Nemzeti Alaptantervvel összhangban, a kerettantervekre épülve valósul meg. A program támogatja az iskolák helyi kezdeményezéseit is, illetve ösztönzi a téma iránt elkötelezett szakembereket, ozatosok témája a papírgyártás és az újrahasznosítás, a felső tagozatosok az élelmiszer útját követhetik végig, illetve az ökológiai lábnyom témakörével ismerkedhetnek meg. A tematikus tanórákhoz kapcsolódóan a kisebbeknek rajzverseny, a felsősöknek a hét utolsó napján, a Föld napján (április 22.) pedig egy országos kvíz és online tudásverseny zárja a programot.