NTP-MKÖ-2016-0163 pályázat a néptánc és a hagyományőrzés oktatására


NTP-MKÖ-2016-0163 pályázat a néptánc és a hagyományőrzés oktatásáraPályázat részletei

Iskolánkban a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt sikeres pályázatunknak ( NTP-MKÖ-2016-0163) köszönhetően a néptánc, hagyományőrzés oktatására még nagyobb hangsúlyt fektethettünk az idei tanévben, a jövőben pedig néptánc szakkör működtetésére nyílik lehetőségünk azon gyermekek számára, akik érdeklődnek a népi kultúra iránt.

A komplex tehetséggondozó program részeként a gyermekek heti rendszerességgel énekes népi gyermekjátékokkal, táncos és kézműves foglalkozásokkal tarkított órákon, táncházi foglakozáson vehettek részt. Kiemelt hangsúlyt fordítottunk a hátrányos helyzetű tanulók esélyegyenlőségeinek megteremtésére.

A budapesti Néprajzi Múzeumban érdekes kirándulást tekinthettek meg a hagyományos paraszti élet kultúrájáról, a népi mesterségekről, használati tárgyakról. A táncos alkalmakkor jó hangulatban mutatták meg tudásukat. A foglalkozásoknak köszönhetően a gyermekek mozgás –és zenekultúrája, kreativitása, kommunikációs készsége fejlődött. Játékbátorságuk nőtt, segítőkészségük, egymás iránti toleranciájuk pozitív irányban változott.

A pályázati program hozadékaként a jövőben már helyi mezőföldi népviseletben mutatkozhatnak be néptáncosaink. Szintén a programnak köszönhetően lettünk gazdagabbak az oktatást segítő módszertani kiadványokkal, hanganyagokkal, melyek hosszú távon szolgálják majd a színvonalas munkát intézményünkben.

Kovács JózsefnéKapcsolódó galéria


NTP-MKÖ-2016-0163 pályázat a néptánc, hagyományőrzés oktatására